FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
 
HASZNOS TUDNIVALÓK A NAVARATNA TALIZMÁNRÓL

„Amióta hordom a Navaratna talizmánt, szinte teljesen megszűnt a rendszeres fejfájásom, sokkal jobban alszom, és végre a munkámra is oda tudok figyelni.”

„Gyermekem születése óta súlyproblémával küzdöttem. Nagyon sokféle fogyókúrát kipróbáltam, de egyik sem segített. Karácsonyra egy Navaratna talizmánt kaptam a férjemtől ajándékba, és mióta hordom, hétről-hétre csinosabb vagyok.”

„A Navaratna sokat segített abban, hogy újra beinduljon a vállalkozásom.”

Mi lehet ez a „csodaszer”, ami az élet legkülönbözőbb területein ilyen nagy változásokat tud elindítani?

A Navaratna talizmán a Védikus Asztrológia több, mint 5000 éves hagyományán alapszik, és évezredek óta használják, a legáltalánosabb asztrológiai gyógymódként. Ahhoz, hogy jobban megértsük a Navaratna talizmán működését, először is ismerkedjünk emg a védikus asztrológiával, és nézzük meg, hogy miben tér el a nyugati asztrológiától!

A két rendszer nagyon sokban hasonlít egymáshoz, de alapvető különbségek is vannak. Mindkét rendszer 12 állatövi jegyet különböztet meg, azonban, az állatövi jegyek helyének pontos meghatározása már eltér egymástól. A védikus asztrológia állatövi rendszerét sziderikus állatövnek nevezzük, míg a nyugati asztrológia állatövi rendszerét tropikus állatövnek.

A két rendszer közti különbség a 12 állatövi jegy nullpontjának meghatározásában rejlik. Mind a Nap jegye, mind az aszcendens 23 fok 53 perccel tolódik el a két rendszerben egymáshoz képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például én a nyugati asztrológia szerint a Rák szülötte vagyok, mivel a születésnapom július 4-én van. A védikus asztrológia szerint azonban a horoszkópomban Nap 23 fok 53 perccel "lemaradt", és még az Ikrekben van.

A másik fontos különbség, hogy a védikus asztrológia nem veszi figyelembe az Uránusz, Neptunusz és a Plútó hatását, mivel azok nagyon messze vannak a Földtől. Ráadásul a Plútó annyira lassú, hogy amióta a nyugati asztrológusok figyelik, mindig a Nyilasban volt, ami azt jelenti, hogy nincsenek még rá konkrét adatok, mit okoz, ha más jegybe kerül.

Ezzel szemben van két nagyon fontos bolygó a védikus asztrológiában: Rahu és Ketu a leszálló és a felszálló Holdcsomópont. Ezek valójában árnyékbolygók: két kiterjedés nélküli pont a világűrben, amelyek egymással mindig 180 fokos szöget zárnak be és a többi bolygóhoz képest ellenkező irányba haladnak. E két árnyékbolygó nem megfelelő elhelyezkedése elég sok kalamajkát okozhat.

A Védikus Asztrológiában figyelembe vett kilenc bolygó tehát, a következő: Nap, Hold, Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz, Rahu, Ketu. Az alábbi táblázatban megtalálhatók az egyes bolygókhoz kapcsolódó legfontosabb információk:

Bolygó neve magyarul és szanszkritul

Napja

Főbb jellemzői

A hozzárendelhető testrészek, betegségek

A bolygóhoz tartozó kövek

A kő hatása

Nap / Ravi, Surya

vasárnap

önvaló, lélek, egó, apa, egészség, vitalitás, akarat, hatalom, becsvágy, önállóság, spiritualitás, szociális pozíció, méltóság, közkedveltség, királyi életkörülmények, vezetői pozíció

fej, agy, szív, szem, emésztés, gerinc

Rubin

anyagcserezavarok, leukémia, alacsony vérnyomás, gyerekbetegségek ellen, erősíti az immunrendszert, javítja a memóriát, az önbizalmat, véd a csalódások és a skizofrénia ellen

Hold / Chandra, Soma

Hétfő

szellem, psziché, értelem, józan ész, anya, termékenység, érzelmek, nők, nőiesség, szeszélyesség, labilitás, szépség, romantika, mozgás, változás, utazás, nyitottság

szem, gyomor, tüdő, szív, mentális egészség

Gyöngy, holdkő

szemproblémák, keringési zavarok, tuberkolózis ellen, javítja a koncentráló képességet és segít a szerelemben.

Mars / Mangala, Kubja

Kedd

energia, erő, potencia, fáradozás, bátorság, hősiesség, harc, agresszió, erőszak, becsvágy, motiváció, vágyak, szenvedély, műszaki képességek, technika, tudomány, sport, testvérek, szexualitás

vér, daganat, fertőzés, baleset, operáció

korall

cukor- és tüdőbetegség, elhízás, csigolyaproblémák, impotencia, vérösszetételi zavarok ellen, hashajtó hatású, növeli a termékenységet, eltünteti a lidérces álmokat és a nőket házassághoz segíti.

Merkúr / Buddha

Szerda

tanulás, képzés, tanítás, költészet, írás, könyvek, újságok, analitikus tudás, nyelv, asztrológia, matematika, gyerekek, diákok, kommunikáció, kereskedelem, üzlet, zajok

tüdő, torok, idegrendszer

smaragd, turmalin, jáde

baktériumölő, sejt-és hasnyálmirigyvédő, májbetegségek, depresszió és influenza ellenszere, segíti az üzleti és a baráti kapcsolatokat, oldja a félelmeket.

Jupiter / Guru

Csütörtök

spiritualitás, vallás, papok, tanulás, tanítás, lelki tanítók (guruk), bölcsesség, őszinteség, igazságérzet, morál, etika, jóság, együttérzés, optimizmus, problémamegoldás, gazdagság, vagyon, szerencse, férj, gyerekek, növekedés, táplálás

máj, csípő, hasnyálmirigy, allergiák, test zsírtartalma

sárga zafír, borostyán, topáz, citrin

gyomorfekély, szem- és szívbetegségek ellen, enyhíti a pánikbetegség tüneteit, méregtelenít, segíti a pozitív gondolkodást

Vénusz / Shukra

Péntek

szerelem, romantika, házasság, szexualitás, szenvedély, szépség, művészetek, zene, színház, feleség, házak, járművek, tulajdon, élvezetek, luxus, komfort, díszítés, orvoslás

nemi szervek, sperma, vese

gyémánt, cirkónia

oldja a szexuális zavarokat, epilepsziát, herék, agy, szívkoszorúerek problémáit, hat a féltékenység és a feszültség ellen, növeli az intelligencia-képességet.

Szaturnusz / Shani

Szombat

tartósság, élettartam, halál, idő, lassúság, lustaság, betegség, fájdalmak, bánat, szorult helyzet, munka fegyelem, felelősség, megélhetés, szerénység, alázat, becsület, önmegtartóztatás, lemondás, elválás, elmúlás, hanyatlás, szárazság

csontok, fogak, haj, köröm

kék zafír, onix, ametiszt, lapislazuli

méregtelenít, enyhíti a hormon, az izomrendszer, vesék, epehólyag, belek problémáit, oldja a szorongást, a túlpörgést, a hiperaktivitást.

Rahu / Rahu

-

materializmus, telhetetlenség, mohóság, világi nyereségek, nehézkesség, manipuláció, drogok, tudatlanság, zajok, hosszú távú szenvedések

központi idegrendszer, szívbetegségek, rák

achát, hesszonit

szülés folyamatát segíti, legyőzi a betegségtudatot, ellazít

Ketu / Ketu

-

spiritualitás, aszkézis, nem ragaszkodás, felszabadulás, természetgyógyászat, tudás, megkülönböztető képesség, szellemek, misztika, fájdalmak, rövid távú, de intenzív szenvedések

balesetek, operációk

macskaszem, tigrisszem, türkiz

csökkenti a rák és a bõrproblémákkal járó fájdalmakat, rovarcsípés ellen véd, megerõsít az ellenségekkel szemben, segíti a vagyonosodást.

 
Hogy kapcsolódik az asztrológiához ez a csodálatos ékszer?

Amint a táblázatból kiderült, minden egyes bolygóhoz rendelhetünk egy vagy több követ, amely kövek magukban hordozzák az adott bolygó tulajdonságait. Ha megvizsgáljuk a nemeskövek kémiai összetételét, azt tapasztalhatjuk, hogy szinte mindegyik ugyanolyan molekulákból épül fel, a színük és a szervezetre gyakorolt hatásuk azonban más és más. Ennek egyik oka abban rejlik, hogy a kő magában hordozza a bolygó rezgését és ezzel együtt a minőségét is. Az igazgyöngy és a holdkő pl. a Hold minőségét rejti magában, a korall a Marsét, a kék zafír és az ametiszt a Szaturnuszét.

Az egyik védikus írásban, a Brihat jatak-ban ezt olvashatjuk: „A Nap drágaköve a tiszta rubin, a Hold drágaköve a természetes gyöngy, a Marsé a vörös korall, a Merkúré a smaragd, Jupiteré a sárga zafír, a Vénuszé a gyémánt, a Szaturnuszé a kék zafír, Rahué a hesszonit, Kétué pedig a macskaszem.”

Egy másik helyen, a Garuda puraná-ban így szól Suta Gosvami: „A tiszta, hibátlan drágaköveknek nagyon kedvező erejük van, ami megvéd a démonoktól, kígyóktól, méregtől, betegségektől, bűnös visszahatásoktól és egyéb veszélyektől, míg a szennyezet köveknek épp ellenkező a hatásuk.”

A védikus asztrológiában az a csodálatos, hogy az asztrológus nem csak azt mondja el nekünk, hogy mi a probléma a horoszkópunkkal, milyen kedvezőtlen dolgok történhetnek az életünkben, hanem rögtön ajánl egy „orvosságot” is a problémára. Ez az orvoslat több síkon történhet: színekkel, jótékony cselekedetekkel, mantrákkal, yantrákkal, és drágakövekkel. Ha például a Nap túlságosan gyenge a horoszkópunkban, az asztrológus javasolhatja azt, hogy hordjunk narancsszínű ruhát; rubinból készült ékszert; tegyünk valami kedveset az édesapánkkal, vagy egy olyan személlyel, akit az apánkként tisztelünk – különösen a Nap napján, azaz vasárnap; javasolhatja, hogy rendszeresen énekeljünk bizonyos mantrákat; illetve javasolhat egy yantrát (különleges energiákkal rendelkező geometriai ábra) a Nap erősítésére. Mindez rendben is van, és nagyon hatásos is, a gyakorlatban azonban nem ilyen egyszerű:

Először is itt Magyarországon nem olyan könnyű találni egy védikus asztrológust, aki megmondaná, hogyan oldhatnánk meg könnyebben az életünk főbb problémáit. Másodszor pedig, az asztrológiai elemzéshez szükséges a pontos születési időpont. Az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy pontosan hány órakor született – enélkül az adat nélkül pedig igen bonyodalmas elkészíteni a horoszkópot… s ha még minden sikerül is, a mai rohanó világban nem biztos, hogy be tudjuk tartani az asztrológus tanácsait.

A Navaratna talizmánban az a különleges, hogy egyesíti, és egyensúlyba hozza mind a 9 bolygó erejét. A meghatározott sorrendben elhelyezkedő, vegykezeléstől mentes drágakövek asztrológiai hatását a világ minden részén nagyra becsülik. A benne található drágakövek a következők: Középen: rubin, majd a medál tetejétől az óramutató irányába elindulva: gyémánt, igazgyöngy, korall, hesszonit, kék szafír, macskaszem, sárgazafír, smaragd.

A Navaratna tehát nem csak egy gyönyörű ékszer, hanem segíti, támogatja viselőjét a mindennapokban, az élet minden területén.
 

Vissza a lap tetejére

Vissza a cikkek tartalomjegyzékéhez >>

 
 
   
FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu