FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
 
Hogyan hat a Navaratna?HOGYAN HAT A NAVARATNA?

A Navaratna talizmán nem csupán egy ékszer, amelyben kilenc darab drágakő van, hanem egy olyan asztrológiai eszköz, amely segít megváltoztatni az életünket. Éppen ezért nagyon sokan kérdezik, hogy milyen gyorsan hat a Navaratna talizmán, illetve, hogyan érzékeljük a hatását.

A Navaratna talizmánról fontos tudni, hogy egy olyan ősi asztrológiai eszköz, amellyel a horoszkópunkban levő 9 bolygót (Nap, Hold, Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz, Rahu, Ketu) lehet egyensúlyban tartani, kivédve ezzel a kedvezőtlen bolygóállásokból adódó problémákat.

Fontos megértenünk azt is, hogy a pillanatnyi életünkre nem csak az van hatással, hogy a születésünk pillanatában hogyan álltak a bolygók, hanem az is, hogy most éppen milyen bolygóállások vannak körülöttünk, illetve, hogy mi éppen melyik bolygó-fázisunkban vagyunk.

A pillanatnyi bolygóállást az asztrológiában tranzitnak nevezik. A tranzit valójában az a kölcsönhatás, amely egy tetszőleges időpontan (pl. a mai napon) a mozgásban levő bolygók és a születési horoszkópban levő bolgyók között áll fenn. Ez a hatás kölcsönös, nemcsak a mai bolygóállások hatnak a születési koroszkópunk bolygóira, hanem fordítva, a születéskori bolygóállások is befolyásolják a tranzitban levő bolygókat. E befolyások lehetnek kedvezők vagy kedvezőtlenek attól függően, hogy éppen melyik bolygó az, amelyik az adott időpontban domináns hatást tud kifejteni egy vagy több másik bolygóra. A tranzit tehát mindenkitre másképpen hat.

A Védikus Írások az feltételezik, hogy az emberi élethossz 120 év lehet. Ezt a 120 évet kilenc, különböző hosszúságú szakaszra osztják fel, és egy-egy bolygóhoz rendelik. E szakaszokat nevezzük a védikus asztrológiában bolygó főfázisoknak. E főfázisokat tovább oszthatjuk bolygó alfázisokká, amelyek hossza néhány hónaptól egy-két évig terjedhet, és al-alfázisokká, amelyek hossza néhány hét vagy hónap. A fázisok együttesen további hatásokat gyakorolnak az életünkre. Pl. a ha a horoszkópunkban az egyik bolygó kedvezőtlen állása szerint valamilyen szerencsétlenségenk kellene történni az életünkben, akkor ennek a valószínűsége az adott bolygó valamelyik fázisában megnő. Ugyanez vonatkozik természetesen a kedvező eseményeket sejtető bolygókra is.

A születési horoszkóp, a tranzit és a bolygófázisok tehát együttesen határozzák meg, hogy milyen események várhatók az életünkben. Éppen ezért a Navaratna kiegyensúlyozó hatását is mindenki másképpen éli meg. Valaki látványos változást tapasztal, más pedig épp hogy "megmenekül" egy nagyobb bajtól.

Ha azt szeretnénk, hogy a talizmánunk valamilyen speciális problémára adjon megoldást, az bizony csak úgy működik, ha közben mi sem űlünk ölbe tett kézzel. Ha betegek vagyunk, keressünk fel akár több orvost is, és tartsuk be az utasításait. Ha új szerelmet keresünk, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ránk találhasson. A talizmán abban segít, hogy megnyissa az utat az új és kedvező dolgok befogadására, illetve elhárítsa a kedvezőtlen dolgokat, vagy legalábbis csökkentse a szerencsétlen események intenzitását. Mindehhez azonban a mi aktív közreműködésünk is szükséges!


Vissza a lap tetejére

Vissza a cikkek tartalomjegyzékéhez >>

 
FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu