FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
 
Pozitív gondolkodás és a Navaratna talizmánPOZITÍV GONDOLKODÁS ÉS A NAVARATNA TALIZMÁN

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallunk a pozitív gondolkodás fontosságáról. Újságcikkek, könyvek jelennek meg róla, sokan tréningeken oktatják. Mondjuk ki nyíltan: jól eladható árucikké vált a pozitív gondolkodás...

Na de mi köze van a pozitív gondolkodásnak a talizmánokhoz, vagy egész pontosan a Navaratna talizmánhoz?

Sokan azt hiszik, hogy ha elkezdenek pozitívan gondolkodni, vagy a nyakukba akasztanak egy talizmánt, akkor hirtelen ölükbe hullik a lottó főnyereménye, bekopog az ajtón álmaik hercege vagy hercegnője, sőt, kicsattanak az egészségtől úgy, hogy mellette elszívnak napi 3 doboz cigarettát...

Nos, valóban találhatunk olyan embereket, akik elolvastak egy könyvet, egyik napról a másikra el kezdtek pozitívan gondolkodni, és hirtelen minden vágyuk valóra vált. Többen is beszámoltak arról, hogy, miután el kezdték viselni a Navaratna talizmánt vagy akár a Silasakti talizmánt, az életük hirtelen pozitívra fordult. Nyugodtan bevallhatjuk magunknak: tényleg ezt szeretnénk: ne kelljen semmi különleges erőfeszítést tennünk, ezt majd a talizmánunk megteszi helyettünk... A valóság azonban nem minkenkinél működik így. A talizmánon és a pozitív gondolatokon túl másra is szükség van!

Manhertz Józseftől, az én drága férjemtől tanultam a következőket: A pozitív gondolkodás és a Navaratna talizmán viselése nem a szerencséd oka, hanem annak körülménye. Mit jelent ez? A pozitív gondolkodás és a Navaratna talizmán a termőföldhöz hasonlítható, ahová elvetjük azokat a magokat - ezek a cselekedeteink - amelyek szerenténk, ha kihajtanának és gyümölcsöt hoznának. Önmagában a termőföld nem ér semmit - még akkor sem, ha nagyon jól meg van munkálva. A mag is csak igen ritkán csirázik ki anélkül, hogy egy jó földbe elvetnénk. A növény kihajtásához (azaz vágyaink megvalósulásához) tehát szükség van a jól megmunkált termőfölre (azaz a pozitív gondolkodásra és a Navaratna talizmánra) és az elvetett magokra (azaz a megfelelő cselekedetekre) is.

Tegyük fel, hogy azért szereztél be egy Navaratna talizmánt, hogy egy jobb állást találj, s ezáltal több pénzt keress. Ezt önmagában a Navaratna talizmán vagy a pozitív gondolkodás nem biztos, hogy megvalósítja. Ketten együtt azonban szépen elkőkészítik a talajt ahhoz, hogy amikor végre el kezdesz cselekedni, annak minél előbb meglegyen a gyümölcse. Ehhez azonban tenned kell valamit: talán egy kicsit még képezni kell Magadat. Talán el kell menned több állásinterjúra, stb.

Ha azért van szükséged a talizmánra és a pozitív gondolatokra, hogy rendbejöjjön a párkapcsolatod, vagy végre megtaláld az igazit, akkor is szükség lehet további tettekre. Végig kell gondolnod, mit tehetsz a párodért, hogy ő elégedettebb és boldogabb legyen. Ne csak azt várdd, hogy ő adjon!

Ha az egészségeddel van probléma, szokj le végre a dohányzásról, mozogj többet és ne egyél annyi zsíros húst, helyette inkább sok-sok zöldséget és gyümölcsöt!

A végkövetkeztetés tehát az, hogy mind a pozitív gondolkodás mind a Navaratna talizmán akkor tud igazán működni és segíteni az életünk jobbra fordításában, ha azért mi magunk is teszünk valamit! A jól előkészített talajba bizony nekünk kell elvetnünk a magot, amely kicsirátzik és gyümölcsöt hoz...


Vissza a lap tetejére

Vissza a cikkek tartalomjegyzékéhez >>

 
FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu