FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
 
A Navaratna tisztításaA NAVARATNA TISZTÍTÁSA

Az utóbbi időben több olyan személlyel is beszélgettem, akik már régóta hordják a Navaratna talizmánt, arról, hogy vajon szükséges-e időről időre megtisztítani az ékszert. A Navaratna talizmán finomfizikai rezgéseit mindenki másképpen érzékeli. Van aki szinte észre sem veszi, hogy a nyakában van a talizmánja, mások pedig határozottan érzik a jelenlétét. Ez az utóbbi csoport állította nagyon határozottan, hogy igenis, szükség van a talizmán finomszintű tisztítására.

Egy jó barátom, Csaba, aki az egyik Navaratnával foglalkozó cikk főszereplője volt, pl. határozottan állította, hogyha két hétnél tovább hordja a talizmánját anélkül, hogy megtisztítaná, olyannyira "bepörög" tőle, hogy azt a felesége és a szűkebb környezete már nem nézi jó szemmel. Egy másik barátom, Anna, pedig azt mesélte, hogy fizikailag kellemetlenül érzi magát olyankor, amikor már itt az ideje a  Navaratnája megtisztításának. A megkérdezettek között voltak olyanok is, akik nem éreztek semmit.

Mindent összevetve arra a következtetésre jutottunk, hogy ajánlott a Navaratna talizmánt időről időre finomenergia-szinten megtisztítani. A tisztítás időpontját legjobb a Hold fázisaihoz igazítani. A Hold a leggyorsabban mozgó és változó bolygó, a hatását gyakran elég intenzíven érzékelhetjük. Ha a tisztítást minden Újholdkor és Teliholdkor elvégezzük, akkor pontosan két hetente fog megfrissülni a talizmánunk.

A tisztítás módja nagyon egyszerű: egy kis méretű tányér, vagy egy lapos csésze aljába tegyünk sót. Legjobb erre a célra a jódozatlan, természetes só. (A tengeri só - hiába egészséges - a Védák szerint nem számít tisztának, ezért erre a célra nem alkalmas.) Tegyük bele a sóba a talizmánunkat, a tetejét is szórjuk meg, hogy teljesen ellepje. Hagyjuk egész éjszakára a sóban, majd reggel vegyük ki belőle. Ezt a sót már ne használjuk fel főzésre, hanem azonnal dobjuk ki. A tisztítási folyamatot az teszi igazán teljessé, ha ezután meggyújtunk egy füstölőt a Navaratnánk tiszteletére. A jobb kezünkben tartva körözzünk vele hétszer a talizmán körül az óramutatójárásával megegyező irányban, majd mondjuk el a bolygók uralkodó Istenségei tiszteletére a következő mantrákat:

Nap: om namo bhagavate Ramacandraya

Vénusz
: om namo bhagavate Parasuramaya

Hold
: om namo bhagavate Vasudevaya

Mars
: om namo bhagavate Narasimhaya

Rahu
: om namo bhagavate Varahadevaya

Szaturnusz
: om namo bhagavate Kurmadevaya

Ketu
: om namo bhagavate Matsyadevaya

Jupiter
: om namo bhagavate Vamanadevaya

Merkúr
: om namo bhagavate Buddhadevaya

Ezután nincs is más dolgunk, mint ismét viselni a Navaratna talizmánt.

Kattints ide, ha a bolygók uralkodó Istenségeiről szeretnél olvasni! >>


 

Vissza a lap tetejére >>

Vissza a cikkek tartalomjegyzékéhez >>

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu