FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
 
NAVARATNA ÉS A VASZATI

A védikus tudományokat nem lehetséges külön-külön kezelni. A védkius asztrológia (Jyoitsh), orvostudomány (Ayurvéda) és az építészet (Vaszati) szoros és leválaszthatatlan kapcsolatban áll egymással.

Vizsgáljuk most meg, hogy milyen kapcsolat van a Vaszati, a védikus asztrológia, illetve a Navaratna között!

A bolygók ránk és otthonunkra gyakorolt hatásait a Vaszati információs törvényei tartalmazzák. Érdekes összefüggéseket lehet fölfedezni otthonunk, valamint a születési horoszkópunk között, melyből arra lehet következtetni, hogy otthonunk valójában a horoszkópunk tükre, mely elősegíti, hogy a „karmánk”, azaz múltbeli cselekedeteink visszahatásai meghozzák a maguk gyümölcsét.

Nézzük meg, hogy mit árul el rólunk például az otthonunk keleti része! Keleten a Nap uralkodik, amely elsősorban az önvalónkra, egészségünkre, vitalitásunkra, méltóságunkra, spirituális beállítottságunkra hat. A Nap határozza meg azt is, hogy milyen könnyen tudunk új dolgokat elkezdeni, valamint az édesapánkról és a család férfi tagjairól is tartogat információkat. Lakásunk keleti része ugyanakkor a horoszkópunk első házának felel meg, amely megint csak az önvalónkkal, egészségünkkel, vitalitásunkkal, valamint a külső megjelenésünkkel, jólétünkkel van kapcsolatban. Ha az otthonunk keleti része teljes mértékben megfelel a Vaszati elvárásainak: ablakokkal teli, tiszta, itt van pl. a nappali, a dolgozószoba, vagy a főbejárat, akkor várhatóan egészségesek, frissek, szerencsések, kedveltek, sőt szépek leszünk. (A szépség alatt itt a belsőnkből kisugárzó szépséget értem.) A család férfi tagjai elégedettek lesznek, mely mindenkire kedvezően hat. Ellenben ha az otthonunk keleti része zárt, hiányzik, raktár, lomtár, esetleg a vécé van ott, akkor gyakrabban lehetünk betegek, fáradékonyak, nehezen tudunk elkezdeni új dolgokat, sőt akár anyagi nehézségeink is lehetnek. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy nagyon sok olyan otthonból, ahol a kelet teljesen zárt, egyszerűen hiányoznak a férfiak…

Lakásunk égtájai, sőt az egyes helyiségek is egy-egy bolygó irányítása alatt állnak. A Hold uralja például az északnyugatot, valamint a fürdőket, kutakat, vagy akár a kerti tavunkat is. A Hold felelős az érzelmi és idegi állapotunkért, a nőiességért, sőt az utazásokért is. A Mars irányítása alá tartozik a konyha, a fűtés és a déli égtáj. Ha valami nincs rendben délen, vagy ha a konyha nem a megfelelő helyre kerül, akkor megnyilvánulhatnak a Mars negatív hatásai balesetek, veszekedések, fertőzések, allergiák formájában. Korunk egyik gyakori „népbetegségéért” a depresszióért pedig – többek között – a Hold, ill. az északnyugat problémái felelnek!

A Vaszati segítségével lehetőség nyílik rá, hogy kezünkbe vegyük az életünket és tudatosan megváltoztassuk a sorsunkat. A legtöbb esetben azonban nem áll módunkban megváltoztatni egyes helyiségek helyét, nem lehetséges új ablakokat nyitni, sőt a legtöbb lakásban még a bútorok helye is adott… Mit tehetünk ilyenkor?

Az otthonunkban és a horoszkópunkban is jelenlevő bolygókra épülnek a Vaszati speciális energetikai eszközei, a yantrák melyek segítségével úgy hozhatjuk helyre az otthonunk egyes részein fellépő Vaszati hiányosságokat, hogy az adott területen levő bolygó hatását pozitívvá alakítjuk. A yantrák használatában az a nagyszerű, hogy még olyan otthonok minőségén is tudunk javítani, ahol egyébként más beavatkozás nem lehetséges. A keleti problémákon a Nap yantrája, azaz a Ramacandra yantra segít, a dél problémáin a Mars-Narasimha yantra, míg az északnyugat zavarait a Hold yantrája, a Vasudeva yantra szünteti meg.

Ha személyre szabott Vaszati tanácsadást szeretnénk készíteni, megint csak az asztrológiát hívjuk segítségül. Születési horoszkópunk alapján ugyanis meghatározhatjuk, melyek azok az égtájak, ahol kedvező számunkra tartózkodni, és melyek azok, ahol nem. Ez alapján könnyebben eldönthetjük, hol legyen a háló vagy dolgozó szobánk.

Nagyon sok múlik a kedvező időpontok meghatározásán is: amennyiben építkezés előtt állunk, vagy új otthonba szeretnénk költözni, érdemes kiválasztani egy olyan kedvező időpontot, mely jó eredményeket és szerencsét hoz.

A Védikus Írások szerint az életünk lefolyása, valamint az, hogy milyen bolygóállás alatt születtünk előző életünk tetteinek – azaz a karmánknak – a következménye. Mint egy utazás során van egy kiindulási és egy végcélunk, az életünk is egy nagy utazás. Ahogyan az utazást kényelmesebbé tehetjük, ha Mercédesszel és nem ökrös szekérrel utazunk, ugyanígy kényelmesebbé és boldogabbá tehetjük az életünket, ha alkalmazzuk a Védák évezredek óta fennmaradt tanításait.

Fontos ezért alkalmazni mind a Vaszati, mind az Asztrológia által nyújtott segítséget. Ahogy már említettem, a két tudomány szinte karöltve áll egymás mellett, éppen ezért, a Vaszati korrekciók nyújtotta segítséget remekül kiegészítik az asztrológia kínálta gyógymódok, amelyek közül a legegyszerűbben alkalmazható a – már nálunk is kapható – Navaratna talizmán viselete.

A „nava” szó kilencet jelent, a Navaratna talizmánban tehát kilenc drágakövet találunk. E drágakövek tartalmazzák az otthonunkban is jelenlevő kilenc bolygó erejét. A védikus építészetben az a szokás, hogy az építkezés kezdetén a leendő ház közepén, vagy a délkeleti sarkában elásunk egy kis dobozt, amelybe belehelyezzük mind a 9 bolygóhoz tartozó drágakövet. Ezzel megteremtjük leendő házunk saját mikrokozmoszát, amely nem csak a 9 bolygót, hanem – ahogy korábban említettem – a 12 házat és a 12 csillagjegyet is tartalmazza.

Ha a már meglévő lakásunk furcsa formája miatt, hiányzik az otthonukból például az északi terület, ez azt eredményezi, hogy a lakásunk mikrokozmoszából hiányzik egy bolygó, a Merkúr. A Merkúr ereje, pedig fontos ahhoz, hogy rendben legyenek a pénzügyeink, hogy megfelelően tudjunk kommunikálni, és könnyebben menjen a tanulás. Ha nincs lehetőségünk a lakóterünket úgy kibővíteni, hogy annak legyen északi területe, akkor mindenképpen tennünk kell valamit: alkalmazzuk a hiányzó területek szomszédságában a Merkúr színét, a zöldet, vagy akár a Merkúr kövét, a smaragdot és helyezzük el a Merkúr yantráját, a Buddha yantrát. Ha mindemellett rendszeresen hordjuk a Navaratna talizmánt, vagy egyszerűen elhelyezzük a lakásunk középpontjában, az szintén sokat segít abban, hogy egy egészséges egyensúlyban tartsuk otthonunk, s egyúttal sajátmagunk bolygóit.

Sok kellemetlenségtől, betegségektől, boldogtalanságtól kímélhetjük meg magunkat a Vaszati és a Védikus Asztrológia által nyújtott orvoslatok alkalmazásával.

Ha szeretnél többet megtudni a Vaszatiról, kattints ide >>

Vissza a lap tetejére >>

Vissza a cikkek tartalomjegyzékéhez >>

 
 
FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu