FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

DanvantariAZ AYURVÉDA

Az Ayurvéda, vagyis az élet tudománya a természetes gyógyítás ősi rendszere.

Az Ayurvéda alapjait kb. 5000 évvel ezelőtt jegyezték le.

Az Ayurvéda tudománya nagyon részletes magyarázatokat tartalmaz a kifinomult gyógyítási technikákról. Úgy tartják, hogy e világba Visnu egyik inkarnációja, Dhanvantari hozta el e csodálatos tudományt.

Kb. 2500 évvel ezelőtt a két nagy szent, Charaka és Sushruta rendszerbe foglalta, ezért manapság őket tekintjük a az egészség és gyógyítás atyjainak. Sushruta, aki az ayurvédikus sebészet létrehozója, bonyolult és részletes sebészeti folyamatokat írt le, olyanokat, mint például hályog operációk és az agysebészet.

Charaka és Sushruta munkái, a Charaka-samhita és a Sushruta-samhita a mai napig is léteznek.

Ezeket a részletes orvosi könyvek nagy becsben tartjuk, mert a régi idők védikus doktorai, akik ezeket írták, misztikus hatalmú szentek (risik) voltak és képesek voltak arra, hogy belelássanak az emberi test belső működéséve pusztán meditáció által.

Fontos megjegyeznünk, hogy az Ayurvéda elsődleges célja az egészség megőrzése. Az indiai háziorvosok egészen addig kapják a fizetésüket, amíg a családban mindenki egészséges. Amint valaki megbetegszik, nem fizetnek neki! A gyógyításhoz, pedig gyógynövényekből, növényi olajokból, vagy akár drágakövekből és nemesfémekből készült gyógyszereket használnak. A vegyi alapú, rendkívül sok kedvezőtlen mellékhatást okozó gyógyszereket az Ayurvédikus "patika" nem ismeri!

Nézzük most meg, hogy vajon mik azok a csakrák!

 

<< vissza az elõzõ oldalra          tovább a következõ oldalra >>

vissza a tartalomjegyzékhez >>

RENDELÉSHEZ KATTINTS IDE! >>

 

Nawaratna talizmán

Silasakti talizmán

 

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu